Συμβουλές


Η φυσικοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την φυσική αποκατάσταση της υγείας. Αξιολογεί , υποστηρίζει και αποκαθιστά τη φυσική λειτουργία και την απόδοση του ανθρωπίνου σώματος. Η φυσικοθεραπεία προάγει , υποστηρίζει κι αποκαθιστά όχι μόνο την σωματική αλλά και την ψυχολογική και κοινωνική υγεία. Η φυσικοθεραπεία είναι μια ξεχωριστή μορφή θεραπείας-φροντίδας η οποία μπορεί να γίνει είτε μεμονωμένα είτε σε συνεργασία με άλλους τύπους ιατρικής φροντίδας. Oταν υπάρχει συνεργασία με ορισμένες ιατρικές ή χειρουργικές μεθόδους, η φυσικοθεραπεία μπορεί να συμπληρώσει τις μεθόδους αυτές και να συμβάλει στην ταχεία επιστροφή στη φυσιολογική δραστηριότητα χωρίς επιπλοκές. Η φυσικοθεραπεία βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα τα οποία ανανεώνονται συνεχώς με τo πολύτιμο κομμάτι της έρευνας.


Πώς μπορεί να με βοηθήσει η φυσικοθεραπεία;
• Αναγνωρίζοντας το ακριβές αίτιο των συμπτωμάτων και θεραπεύοντας το.
• Αναγνωρίζοντας τις αίτιες και τους προδιαθετικούς παράγοντες.
• Παρέχει αποκατάσταση μετά από επαγγελματικά ατυχήματα και αθλητικές κακώσεις
• Παρέχει αποκατάσταση και εκπαίδευση πριν και μετά από χειρουργικές επεμβάσεις
• Παροχή ειδικού εξοπλισμού και συμβουλές για σωστή χρήση αυτού

• Παρέχει συμβουλές σε προγράμματα άσκησης

Επίσης: • Τι πρέπει να περιμένω από την πρώτη μου επίσκεψη;
Τι περιλαμβάνει μια συνεδρία φυσικοθεραπείας ;

Μπορώ εγώ να βοηθήσω και πώς;


Αναγνωρίζοντας το ακριβές αίτιο των συμπτωμάτων και θεραπεύοντας το. Ο φυσικοθεραπευτής θεραπεύει μια μεγάλη ποικιλία παθήσεων χρησιμοποιώντας πολλές διαφορετικές τεχνικές.
Σε μερικές περιπτώσεις , το αίτιο του πόνου και της δυσλειτουργίας είναι προφανές , αλλά μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα , ειδικά όταν τα συμπτώματα δεν είναι συγκεκριμένα η δύσκολο να περιγραφούν.
Ο φυσικοθεραπευτής έχει στην διάθεση του ένα μεγάλο εύρος δοκιμασιών που μπορεί να εφαρμόσει για να εντοπίσει το αίτιο των συμπτωμάτων και να σχεδιάσει αποτελεσματικά το πλάνο θεραπείας. Αναγνωρίζοντας τις αίτιες και τους προδιαθετικούς παράγοντες.